loogo 2
Allemaal de boot in!

Stip-Kids

Ben je ongeveer tussen 8 en 13 jaar oud en wil je het kajakken ook wel eens op wildwater proberen? Dan is deze kajakcursus echt iets voor jou. Tussen de hoge bergtoppen in Zuid Frankrijk waar de zon bijna altijd schijnt, zijn er een heleboel mooie rivieren om te leren wildwatervaren. Tijdens deze kajakcursus ga je met een aantal leeftijdgenootjes en een instructeur of instructrice, deze rivieren bevaren. Het is wel fijn als je al eens in een kajak hebt gezeten, en je moet goed kunnen zwemmen. Het is niet erg als je het een beetje eng vindt, want je zult zien dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Instructeurs
De instructeurs zorgen ervoor dat alles goed verloopt, en dat je er veel plezier aan beleeft. Vaak zijn er meerdere kleine groepjes, zodat je peddelt met ‘kid’s die hetzelfde niveau hebben als jij. De keuze van de te varen stukken hangt af van wat je aankunt, en dit wordt per dag bekeken.

Kampeerplaats
Camping “La Cabane” bij St.Crepin. 

Stip-Kids. Briefing voor we het water op gaan
Kajakken met het hele gezin

"Heerlijk!"

“Inmiddels peddelen wij ruim 40 jaar, waarvan heel wat jaartjes een cursus bij Stip. Wat is er nou zo leuk aan een wildwatercursus bij Stip-Yaks? De eerste kennismaking op maandagochtend is altijd een beetje spannend: in welke groep ben ik ingedeeld, welke instructeur, zijn er nog oude bekenden, wordt er misschien wel teveel van mij verwacht…

Maar daarna lekker peddelen met instructeurs van niveau. Die proberen je vaartechniek op een hoger plan te brengen, die je niet in de watten leggen. De nadruk ligt vooral op leren varen, leren het water te lezen maar ook genieten van het lekkere weer en het lekker bezig zijn. En zeker prachtig: zien dat de kinderen het óók leuk vinden om te varen, zelfs toen ze door een lastige pubertijd niet de gemakkelijkste waren. Daar was tijdens het peddelen helemaal niets van te merken.

En als laatste: het is een cursus van 10 tot 5, maar wat je daarvoor en daarna doet mag je helemaal lekker zelf weten. Heerlijk!”

dsc 8688 (3) 1
Informatie

Voor ouders

Op basis van het niveau van de kinderen en hoe spannend ze het vinden, kiezen we voor rustigere of wat uitdagendere rivieren. Ouders doen zelf ook mee, maar zitten in een andere groep. We varen vaak hetzelfde traject met beide groepen, maar werken met verschillende instructeurs. Zo hebben je kinderen de week van hun leven en kunnen jullie samen genieten van een sportieve vakantie! 

Programma

Aanbod Stip-Kids

Datum
Week
Locatie
Dagen
Programma
Niveau
Prijs excl. materiaal
22 juli 2024
Datum: 22 juli 2024
week 30
Week: week 30
Durance
Locatie: Durance
22 t/m 26 juli (5-daagse cursus)
Duur: 22 t/m 26 juli (5-daagse cursus)
stip-kids
Programma: stip-kids
B1 B2 G1
Niveau: B1 B2 G1
€ 330,00
Prijs excl. materiaal : € 330,00
29 juli 2024
Datum: 29 juli 2024
week 31
Week: week 31
Durance
Locatie: Durance
29 juli t/m 2 augustus (5-daagse cursus)
Duur: 29 juli t/m 2 augustus (5-daagse cursus)
stip-kids
Programma: stip-kids
B1 B2 G1
Niveau: B1 B2 G1
€ 330,00
Prijs excl. materiaal : € 330,00
5 augustus 2024
Datum: 5 augustus 2024
week 32
Week: week 32
Durance
Locatie: Durance
5 t/m 9 augustus (5-daagse cursus)
Duur: 5 t/m 9 augustus (5-daagse cursus)
stip-kids
Programma: stip-kids
B1 B2 G1
Niveau: B1 B2 G1
€ 330,00
Prijs excl. materiaal : € 330,00