Zeekajakken

Zeekajakken Menorca (SPA)

Menorca is het meest oostelijk gelegen eiland van de Balearen. In 1993 kreeg het via de UNESCO het predicaat Reserve of the Biosphere. Tijdens onze rondtocht van zes dagen genieten we van de verscheidenheid in kuststroken: aan de noordkant de abrupte rotspartijen die in zee storten, in het zuiden mooie stranden, afgewisseld met diepe barrancos en aan de oostkant het Parc Albufera des Grau met z’n verschillende lagunes en Illa d’en Colom met de bijzondere Balearenhagedis.

De Balearen zijn daarnaast een transitzone voor o.a. migrerende walvisachtigen, zoals de potvis, bultrug, blauwe vinvis en verschillende dolfijnensoorten. Houd dus niet alleen ’n oog op de mooie stranden! 

De uit grote stenen bestaande bouwwerken als taula’s, naveta’s en talayots zijn de eerste constructies op het eiland en stammen uit 2200 jaar v. C.  Ze maken het eiland tot een waar archeologisch openlucht museum! Later (1400 v.C.) bezochten Feniciërs, Grieken en Carthagers de natuurlijke havens van Menorca op doorreis: dezelfde mooie inhammen die wij als overnachtigsplekken voor onze tocht gebruiken. Dat moet dus wel goed slapen zijn!

zeekajaktocht menorca
Programma

Aanbod in dit gebied

Datum
Week
Locatie
Dagen
Programma
Niveau
Prijs excl. materiaal
Er is geen aanbod gevonden. Neem contact op