loogo 2
dsc 8688 (3) 1
Cursussen

Wildwatercursussen

Bij Stip-Yaks kun je terecht voor al je wildwateravonturen! Of je nu wil leren kajakken op wildwater of juist benieuwd bent naar het Canadees varen (Open Canoe). In je eentje of met de hele familie of vereniging, op rivieren of zeeën, slalommen of rodeo moves leren… We bieden voor ieder wat wils! Je moet natuurlijk wel kunnen zwemmen en je conditie moet op peil zijn, want er moet af en toe flink doorgepeddeld worden. 

Heb je geen eigen materiaal? Geen probleem, we verhuren spullen voor alle niveaus.

dsc 8342 (3) 1

Wildwaterkajakken

Onze standaard vijfdaagse kajakcursus vindt plaats op onze thuisbasis: Vallée de la Durance in Frankrijk. Onze instructeurs kennen de omgeving als geen ander en nemen de groep – afhankelijk van het niveau – mee de Durance op of een van haar zijrivieren: de Guil, de Guisane of de Gyronde.

dsc 8708 (3) 1

Stip-Kids

Tijdens de schoolvakanties organiseren we speciale cursussen voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud en hun ouders. Deze cursussen vinden plaats in Zuid-Frankrijk, in Vallée de la Durance. In kleine groepjes en onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs leren we je kind(eren) veilig wildwatervaren.  

p9190011

Zeekajakken

Verken de kustlijn vanuit je kajak tijdens onze zeekajakreizen. We ontdekken verborgen baaien die alleen toegankelijk zijn vanaf het water en laten ons meevoeren door de stroming en golven. En met een beetje geluk duikt er nog een dolfijn op tussen onze boten! Ga mee op een van onze zeekajakreizen en ervaar het zelf! Van beginner tot gevorderde: we bieden tochten voor elk niveau en op verschillende locaties. 

oc1 en oc2 stip yaks

Canadees varen (OC1 & OC2)

Het traditionele Canadees varen op wildwater is echt een andere tak van sport dan het ‘gewone’ kajakken. Je zit op je knieën in een open boot, met een peddel met maar één blad. Al meer dan veertig jaar is dit een geliefde nevenactiviteit van de Stip-Yaks instructeurs en we zien de laatste jaren weer een groei in het open Canadees varen (OC1/OC2).

suppen 2

Wildwater Suppen

Ben jij een fanatieke supper en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Boek dan één van onze wildwater supreizen. Ervaring op wildwater is geen vereiste, maar je moet wel kunnen suppen. Samen met andere sup-liefhebbers gaan we het meer van Serre-Ponçon op en verkennen we het wilde water van de Durance.

img 3466 1

Wildwater specials

Voor de meer gevorderde peddelaars bieden we een aantal wildwater specials. Wil je nog sneller de slalombaan door? Ben je toe aan de échte wilde rivieren? Of misschien wil je je verdiepen in veiligheid op het wilde water? 

"In 1982 ben ik n.a.v. de Stip-Yaksreünie op aanraden van Peter gaan varen. Door mijn handicap moest er wel wat aangepast worden en dat werd ter plekke aan de Verdon door Bartjan, die ook dat 1e jaar mijn instructeur was gedaan. Varen ging lekker en vertrouwd bij Stip-Yaks. Vele jaren met soms een kleine onderbreking tot 2021 gevaren. Toen gestopt omdat het door mijn handicap niet meer ging, anders was ik blijven varen bij stipyaks!"

dsc 7963 (3) 1
Kees Grimm Trouwe terugkomer

"‘We kijken nu al uit naar de volgende zomer. Binnen ons gezin hebben we verschillende leeftijden en niveau’s (vaartechniek maar ook op het gebied van ‘lef’), maar we worden op ons eigen niveau ieder jaar weer uitgedaagd. De kinderen worden op een speelse manier vertrouwd met het wildwatervaren. Daaromheen is er veel gezelligheid en de thuisbasis van Stip-Yaks, camping La Cabane, is gunstig gelegen in een prachtige omgeving waar je veel kan beleven. Kortom echt een aanrader!’"

dsc 8708 (3) 1
Marjon Koster Familiecursus