loogo 2
Locaties

Kajakken op de Verdon (Var, FR)

De Verdon stroomt door een kloof met scherpe bochten, steile wanden en mooie keerwaters. De bovenloop lijkt een miniatuur van Grand Canyon en is voor ons ideaal beginnerscursus wildwater. Korte, overzichtelijke versnellingen, grote keerwaters, afgewisseld met rustige stukken, die ons de tijd geven de omgeving te aanschouwen. 

Tijdens de eerste drie dagen vergroten we onze behendigheid om rotsen te ontwijken en bochten ‘aan te snijden’. De vierde dag staat geheel in het teken van de Gorges du Daluis, beter bekend als de rode kloof. Halverwege deze prachtige tocht lunchen we bij een sprookjesachtige waterval. Op vrijdag varen we de benedenloop van de Verdon vanaf Castellane naar de Clue de Carejuan. Dit is het beginpunt van de Grand Canyon du Verdon, waarvan een doorvaart slechts is voorbehouden aan wildwaterexperts. Minder ervaren peddelaars kunnen een deel van het fameuze Sentier Martel bewandelen om zo toch de grootsheid van dit natuurmonument te ervaren.

Kampeerplaats
Camping Municipal Les Iscles in St. André les Alpes

verdon en var in de zuid franse alpen 7
Programma

Aanbod in dit gebied

Datum
Week
Locatie
Dagen
Programma
Niveau
Prijs excl. materiaal
Er is geen aanbod gevonden. Neem contact op

“In de vroege jaren tachtig is Stip-Yaks bepalend geweest voor mijn passie voor het kajakken. Dat is de reden waarom ik ook mijn kinderen met vertrouwen de Stip-Kids cursussen liet volgen. Nu varen we samen op WWIII+ niveau, en onder de bezielende leiding van Bartjan ook nog wat tandjes hoger. Stip-Yaks is in alle opzichten een ‘family affair.”

dsc 8688 (3) 1
Anselm Kamperman Sanders Kajakken op niveau