loogo 2
Zeekajakken

Zeekajakken Elba (ITA)

Een zeekajaktocht in complete autonomie!

De 5 mijl oversteek van Piombino naar Cavo op het eiland Elba, blijft natuurlijk altijd een beetje opletten geblazen. De ferry’s van en naar de hoofdstad Portoferraio zorgen naast wat spanning in ieder geval voor flinke golven! Eenmaal overgestoken begint een ontspannen rondvaart van het eiland waar we vijf dagen de tijd voor hebben. De talloze afgelegen strandjes zorgen voor magnifieke lunch- en kampeerplekjes, die we naar wens kunnen afwisselen met een overnachting op een camping voor de welkome douche. 
De geologische afwisseling van de kustlijn (ong. 140 km.) maakt het niet alleen voor ons interessant: de Etrusken bezochten indertijd Elba al, vooral voor zijn hoogwaardig ijzererts. Daarnaast komt het eiland ook voor in de geschiedenisboekjes als de de plek waar Napoleon naar verbannen werd, voordat hij zijn opmars naar Parijs maakte.  Met zijn milde subtropische klimaat is Elba, na de zomerrush, een fijne zeekajakbestemming voor het najaar!
zeekajaktocht elba, italie 5
Programma

Aanbod in dit gebied

Datum
Week
Locatie
Dagen
Programma
Niveau
Prijs excl. materiaal
16 september 2024
Datum: 16 september 2024
week 38
Week: week 38
Elba
Locatie: Elba
16 t/m 20 september (5-daagse zeekajaktocht)
Duur: 16 t/m 20 september (5-daagse zeekajaktocht)
zeekajaktocht
Programma: zeekajaktocht
B2 G1 G2
Niveau: B2 G1 G2
€ 400,00
Prijs excl. materiaal : € 400,00

“Een week je hoofd leegmaken off the grid. Schitterende rotskusten en zeegrotten verkennen. Kamperen op romantische strandjes onder de sterrenhemel. Potje koken en afwassen met zand en zeewater. Of in een jachthaventje een heerlijke Italiaanse maaltijd overgoten met koele witte wijn. Bart en Rocheman, bedankt voor de topbegeleiding en de shuttle vanaf en naar het vliegveld. Topweken!“

zeekajaktocht elba, italie 4
Hans en Tineke Zeekajakken rond Elba en Corisca